Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمودرضا برازش؛ مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در گفت‌وگو با ایکنا؛ با تأکید بر اینکه در همه جوامع افراد تلاش می‌کنند با هنر و فکرشان ارادت خود را به کسانی که به آن‌ها علاقه دارند نشان دهند، گفت: در ایران نیز این علاقه و ارادت موجب خلق آثار هنری مختلفی با محوریت دین شده است. بالاترین اوج ارادت انسان به پروردگار خود است و در درجه‌های بعدی حضرت رسول(ص) و ائمه اطهار(ع) قرار دارند که صاحبان ذوق و استعداد تلاش می‌کنند ارادت‌ خود را در قالب نقاشی، شعر، خطاطی، مجسمه‌سازی و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. نشان دهند.

وی در ادامه به تشریح وظایف دست‌اندرکاران و صاحبان ثروت و قدرت در خصوص حمایت از خالقان آثار هنری پرداخت و متذکر شد: اکثریت قریب به اتفاق هنرمندان از نظر مالی افراد متمولی نیستند؛ ذوق هنری دارند اما درآمد آن‌چنانی ندارند. شاعری که شعرهای عمیق و ارزشمندی دارد چه محل درآمدی می‌تواند داشته باشد؟ به جز چند نقاش معروف که آن‌ها نیز استثناء هستند بیشتر نقاشان مفر درآمدی آنچنانی ندارند.

حسن روح الامین مکان مناسب برای نقاشی حدیث سلسله الذهب ندارد

برازش ادامه داد: با برخی از این هنرمندان که صحبت می‌کنیم می‌بینیم که امکانات آنها حتی برای خلق آثار هنری نیز بسیار محدود است. حسن روح الامین که یکی از نقاشان برجسته کشور است در تأمین مکان نقاشی خود چار مشکل است. این نقاش ماه‌ها است که در تکاپوی تهیه مکانی بزرگ برای شروع نقاشی حدیث سلسلة الذهب است. این نقاشی قرار است در ابعاد بزرگ کشیده شود به همین دلیل مکان بزرگی لازم دارد که ما نیز نتوانستیم مکان مناسبی در تهران تهیه کنیم.  

وی تصریح کرد: اغلب هنرمندان ما به لحاظ امکانات مالی افراد پردرآمدی نیستند و ما باید به آن‌ها کمک کنیم. هنرمندان ما به اوج علاقه و ارادت رسیده‌اند اما برای بروز این ارادت نیازمند حمایت هستند. امام رضا(ع) نیز از هنرمندان دوران خود که برای اهل بیت(ع) شعر می‌سرودند حمایت کرده به آن‌ها صله می‌دادند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) با تأکید بر اینکه اوج‌های هنری کشور در طول تاریخ زمانی بروز کرده که حاکمان و افراد ثروتمند از هنر و هنرمندان حمایت کرده‌اند، گفت: وقتی کشور توانمندی مالی داشته و این توانمندی را خرج هنر کرده، شاهد خلق آثاری مثل میدان نقش جهان بوده‌ایم. البته برای تحقق این مسئله باید کشور ثروت و ثبات داشته باشد؛ کشوری که درگیر تأمین مایحتاج روزمره مردم خود باشد کمتر می‌تواند به هنر بپردازد.

وی تصریح کرد: پس یکی از وظایف مسئولان دولت تولید ثروتی است که نیازهای اولیه مردم را تأمین کند تا بعد به نیازهای متعالی‌تر مثل هنر پرداخته شود. از سوی دیگر هنرمندان باید آرامش داشته باشند تا بتوانند ماه‌ها و حتی سال‌ها وقت بگذارند تا یک اثر هنری خلق کنند پس باید یک ثبات و آرامش برای هنرمندان فراهم شود.

وظیفه حمایت است اما دست ما خالی شده

برازش وظیفه حاکمیت و نهادهایی مانند بنیاد امام رضا(ع) را حمایت از هنرمندان برشمرد اما خاطرنشان کرد: با وضعیتی که اکنون از نظر اعتباری وجود دارد دست ما هم بسیار خالی شده و امیدوارم که بتوانیم بیشتر این عرض ادب و ارادت را نسبت به امام رضا(ع) جلوه دهیم و به هنرمندان این حوزه کمک کنیم.

وقف می‌تواند یک راه کار برای حمایت از هنرمندان باشد

وی در پاسخ به این سؤال که آیا موقوفه‌‌هایی برای حمایت از هنرمندان خالق آثار هنری برای امام رضا(ع) وجود ندارد؟ گفت: امام رضا (ع) موقوفات زیادی دارد و وقف می‌تواند یک راهکار برای حمایت از هنرمندان باشد. اگر مردم در وقف‌‌نامه‌‌های خود اعلام کنند که این موقوفه باید برای حمایت از هنرمندان صرف شود، درآمد موقوفه برای هنرمندان اختصاص داده می‌شود اما در مورد موقوفات عام امام رضا(ع) اولویت کنونی ارائه خدمات به زائران است و مسئولان ارشد آستان هستند که این اولویت‌ها را تعیین می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن ایکنا ایکنا وقف برای امام رضا موقوفات امام رضا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۰۹۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد

به گزارش خبرگزاری مهر، همزمان با روز آغاز عملیات بیت‌المقدس و در آستانه هفته گرامیداشت معلم؛ از پوستر رویداد ملی وعده صادق با حضور مسوولان انجمن‌های هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان و معاون هماهنگ کننده سازمان رونمایی شد.

در این جلسه مسوولان انجمن‌های هنری و ادبی سازمان بسیج هنرمندان با معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین، هنرمندان به بیان دغدغه‌های خود پرداختند. در این برنامه مسوولان بسیج مستضعفان و هنرمندان عرصه‌های مختلف از جمله فرهاد قائمیان بازیگر سینما و تلویزیون حضور داشت.

سردار حسین معروفی معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفان گفت: سعی داریم با نگاه مثبتی که در سازمان وجود دارد بسیاری از مشکلات را مرتفع کنیم. بنده اعتقاد دارم باید بسیج را به بسیجی داد. بسیج یک فکر و اندیشه است. باید با فکر با آن صحبت کرد.

وی افزود: آن‌چیزی که باید پایه بسیج هنرمند باشد جلوگیری از رها شدگی هنرمندان است. چرا بسیاری با ما قهر کردند؟ چرا برخی موسیقی‌ها که در اوایل انقلاب و جنگ آرامبخش ما بود دیگر وجود ندارد. هنرمندان همیشه در زندگی ما تاثیرگذار بودند. ما مالک را آنقدری که از داریوش ارجمند شناختیم از کتاب‌ها نشناخیتم. با چند سریال صد کتاب معنا پیدا می‌کند.

سردار معروفی گفت: خدمات گیری باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد تا خدمات‌دهی ما به هنرمندان. با جذب حداکثری تولید وحدت و قدرت نرم برای نظام به وجود می‌آید. نیاز ما امروز بیش از موشک‌ها پرداختن به فرهنگ است. وی با اشاره به زیبایی هنر خاطرنشان کرد: برخی شاید به لباس یک هنرمند ایراد بگیرند، اما حتما شناختی از پتانسیل و لطافت یک هنرمند ندارند. ارزش زیبایی و جاوید ماندن آن اندیشه هنرمند است. یک اندیشه زیبا عمل زیبا را ارائه می‌کند که در جامعه تأثیرگذار است. یکی از شاخصه‌های بزرگ شهید سلیمانی همین موضوع است.

معاون هماهنگ‌کننده سازمان بسیج مستضعفان افزود: نکته‌ی بعدی مراقبت از هنرمندان است. کارهایی باعث قهر هنرمند می‌شود بعد باید هزینه گزافی داده شود تا آنها دوباره آشتی کنند. کار بزرگ آدم بزرگ می‌خواهد. ما در بسیج نگاهی داریم که کم به آن توجه شده است. باید دید ورودی بسیج معراج است یا خروجی آن. وی یادآور شد: هنرمندان با آثار خود ریل‌گذاری فرهنگی انجام می‌دهند. شبکه‌سازی باید انجام شود. زمان آزمون و خطا گذشته است الان باید طوری مراقبت کنیم که با چیزهای دیگر سرگرممان نکنند.

فرهاد قائمیان بازیگر سینما در این برنامه گفت: هنرمند پر از درد است. برای این جمع حمایت مالی بزرگترین حمایتی است که باید سازمان انجام دهد. اگر حمایت مالی نشود هنری ایجاد نمی‌شود. صرفا در جشنواره‌ها شرکت کردن نمی‌تواند برای هنرمند همیشگی باشد. این جشنواره‌ها آموزش لازم دارد. میان بسیجیان و هنرمندان کارگاه‌های آموزشی باید برگزار شود.

وی ادامه داد: مهمترین چیزی که این موضوع را لحاظ می‌کند مردمی‌سازی است. ما باید این فرهنگ‌سازی را داشته باشیم. آموزش در بخش نمایش بسیار کم است. ما از پتانسیلی که در شهرستان‌ها وجود دارد غافل هستیم. باید شرایطی را برای پیشبرد زمینه‌های مختلف فراهم کنیم. ما می‌توانیم بگوییم به فرهنگ فیلم‌های دفاع مقدس کمی بی‌مهری می‌شود. یک محلی برای بسیج هنرمندان باید در نظر گرفت تا تمام عزیزان بتوانند گرد هم آیند.

در جریان این مراسم از پوستر رویداد ملی وعده صادق رونمایی شد. طراح این پوستر در توضیح آن گفت: این 9 موشک طراحی شده نماد و تعداد موشک‌هایی است که به اسرائیل اصابت کرده است. سازمان بسیج هنرمندان کشور با همراهی معاونت فرهنگی سازمان بسیج مستضعفان و بنیاد روایت؛ رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر را با هدف بازنمایی عظمت و شکوه سیلی محکم ملت ایران به رژیم صهیونیستی در قالب‌های هنری_رسانه‌ای؛ عکس‌نوشته، تصویرسازی، استوری موشن، کاریکاتور، شعر، متن ادبی کوتاه و تایپو گرافی و سرود برگزار می‌نماید.

علاقه‌مندان برای ارسال آثار به رویداد ملی وعده صادق در آئینه هنر می‌توانند آثار خود را تا ۲۰ اردیبهشت از طریق لینک https://basijhonarmandan.ir/festival/67358 اقدام نمایند.

کد خبر 6094930 فاطمه میرزا جعفری

دیگر خبرها

  • جلوگیری از رها شدگی پایه و اساس بسیج هنرمندان باشد
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد
  • محفل شعر ارادت رضوی در دزفول برگزار شد
  • بیش از ۱۰۰ طرح نیمه تمام صنعتی برای ورود به چرخه تولید چشم انتظار حمایت دولت
  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی